Portfólio

späť
Záhrada pre rodinu

Žiadne obrázky!

Záhrada pre rodinu

Základným východiskom každej záhrady je tvorba priestoru pre život a bytie v ňom. Veľkorysá rozloha stvárňovanej záhrady nám umožnila naplno realizovať predstavy jej majiteľov.
Snom panej domu boli pestré, rozkvitnuté záhony a chýbať nemali ani tie poskytujúce úžitok. Stotožniť sa s touto predstavou nebola žiadna výzva :). Záhrada mala poskytnúť priestor pre hru, koníčky, aktívny i pasívny relax.
Záhrada a jej členenie umožňuje jej majiteľom venovať a svojim záľubám. Dominuje jej priestranný trávnik pre loptové hry či šantenie so psom.
Pobytová terasa bezbariérovo nadväzuje priamo na dom. Naším zámerom bolo jej zútulnenie pomocou zelene. Veľkoobjemové betónové nádoby s rozvoľnenou výsadbou tráv ju akoby uzatvárajú zboku, od susedov, čo zvyšuje pocit súkromia. Tri tvarované platany majú nezanedbateľnú úlohu v horúcich letných dňoch, kedy terasu pritieňujú a zmierňujú teplotu.
Terasa za domom je určená pre osadenie výrivky.
V zaznej časti záhrady, opticky delenej záhonom s brezami, sa nachádza vonkajšia kuchyňa. Ide najmä o priestor majiteľa domu, pretože tu našla zázemie jeho vášeň – voliéry pre holuby a vtáctvo. Nádherný moment záhrady.
Záhrada ako taká ponúka svojim majiteľom priestor pre žitie a oni ju s láskou užívajú!

Charakter riešeného areálu: Rodinná záhrada

Lokalizácia: Vráble

Rok výstavby: 2016